Бившият треньор на Реал (Мадрид) Вандерлей Люксембурго е приет в болница, след като в рамките на пет месеца за втори път се зарази с COVID-19. От вчера 68-годишният специалист е настанен в клиника „Сирио Либанес“ в Сао Пауло.

През уикенда той е бил в Рио де Жанейро, където е почувствал остро главоболие и болки по тялото. Според информациите, Люксембурго се чувства добре и следва медикаментозно лечение. Настаняването му в болница е заради проявените симптоми - висока температура и сериозна кашлица. Направената снимка е показала, че вирусът вече е засегнал между 15 и 20% от дробовете му.

През месец юли, когато все още беше начело на Палмейрас, Люксембурго обяви, че е заразен с коронавирус. Тогава той прекара заболяването у дома си и без симптоми. През октомври напусна поста си начело на Палмейрас.

Люксемубрго беше начело на националния отбор на Бразилия в периода 1998-2000 г. През 2005 г. беше треньор на Реал (Мадрид). Работил е още в Саудитска Арабия и Китай, но голямата част от кариерата му на треньор е с бразилски отбори. Той е рекордьор сред треньорите по спечелени шампионски титли на местната Серия „А“ - пет пъти.