Германският специалист Петер Нойрурер май е гледал повече криминални сериали по телевизията. Специалистът, който бе треньор на Чавдар Янков в Хановер и Дуисбург, е бил спрян на магистрала в Люксембург заради превишена скорост, разкрива „Билд”.

Нойрурер, който през миналата седмица бе уволнен от „зебрите” е карал със 153 км/ч при разрешени 90 км/ч. Това обаче не е всичко, в джипа на германеца Porsche Cayenne GTS е имало синя полицейска лампа на предната пасажерска седалка, както и револвер. В жабката на колата са били намерени и амуниции за оръжието.

Нойрурер е бил държан под стража за два часа, а колата му за момента е задържана. Самият той се оправдал с незнание, че няма право да пътува в Люксембург с оръжие. Той притежавал револвера с разрешително и го купил, след като получил няколко заплахи за живота си. Синята лампа имал от времето, когато бил треньор на Бохум (2001-2005 г.)

Това не е първият сблъсък на специалиста с полицията. През март 2004 г. като треньор на Бохум той се придвижвал по пътя с пусната полицейска лампа. За негово нещастие в случай зад него се движил цивилен патрул, който временно го задържал.

Той имаше проблеми с властите дори в САЩ. През юни той бе задържан докато с приятели се возели с мотори по щатска магистрала. Прегрешението му било, че кара без предпазна каска./БЛИЦ