ВСИЧКО ОТ КОПА АМЕРИКА В БЛИЦ - ТУК! 

Венецуела успя да постигне обрат и да победи с 2:1 Еквадор в първия мач за двата отбора от група "В" на Копа Америка. Maчът се игра в Калифорния, а в него участие взе бивш футболист на ЦСКА. Нападателят Жорди Кайседо (сега в мексиканския Атлас) се появи като резерва в 79-ата минута на мястото на Алан Франко.

Венецуелците играха с човек повече от 22-ата минута, когато звездата на Еквадор Енер Валенсия бе изгонен с директен червен картон.

В 12-ата минута вратарят на Венецуела Рафаел Ромо спаси удар на Джон Йебоа. Еквадорците имаха претенции за дузпа в 18-ата минута за нарушение срещу Анхело Пресиадо, който падна в наказателното поле след контакт с противник. След преразглеждане на ситуацията чрез системата ВАР се видя, че играчът в жълто замахва опасно с крак и закача с върха на бутоните лицето на противников футболист. Играчите на Еквадор преследваха съдията Вилмар Ролдан, но той не се подлъга и не посочи бялата точка. 

Две минути по-късно Кендри Паес нанесе опасен удар, но Рафаел Ромо спаси. 

В 22-ата съдията Вилмар Ролдан първоначално показа жълт картон на Енер Валенсия за нарушение в наказателното поле на Венецуела, а след намесата на ВАР промени решението и го изгони с директен червен картон.

Въпреки че останаха с човек по-малко еквадорците успяха да поведат в резултата. Съперникът допусна много груба грешка в наказателното си поле, топката беше избита в краката на Джереми Сармиенто, който наказа Рафаел Ромо - 1:0.

В 59-ата минута Мойсес Кайседо имаше добър шанс да покачи на 2:0, но не се възпилзва. Рафаел Ромо направи добро спасяване в 60-ата минута след изстрел на Франко.

Венецуела успя да изравни резултата в 64-ата минута чрез Йондер Кадис, който стреля, топката премина между краката на защитник и влетя във вратата на Александър Домингес - 1:1.

Съотборниците на Жорди Кайседо осъществиха пълен обрат в 74-ата минута. Алехандро Гонсалес центрира, Саломон Рондон засече с глава, а Александър Домингес успя да спаси, но Едуард Бейо стигна до избитата топката и вкара от малък ъгъл - 2:1 за Еквадор. До края не падна ново попадение, а пред появилия се в игра бивш цесекар Жорди Кайседо не се откриха възможности. 

На 27 юни Еквадор среща Ямайка, а Венецуела ще спори с Мексико.