Бившият национален вратар на Германия Йенс Леман отново показа буйния си нрав. Този път той бе глобен с 135 000 евро, след като се призна за виновен за това, че е атакувал гаража на съседа си с бензинова резачка. Преди време Леман бе глобен и с 420 000 евро за това, че не е платил таксата си за паркинга на летището в Мюнхен и е обиждал полицейски служители.

Леман се призна за виновен в съда в Мюнхен и прие наказанието за нанасяне на щети на чужда собственост и агресия. Глобата му е по-малка заради желанието му да съдейства.

Леман бе обвинен, че е прерязал част от покрива на гаража на съседа с резачка като резултат от дългосрочен конфликт между двамата. Причината за конфликта се състои в това, че гаражът пречел на гледка към езерото Щарнберг от къщата на бившия вратар. Камери за сигурност са заснели 54-годишния Леман с бензиновата резачка в ръце.

Прокурорът Щефан Кройцер заяви по време на делото, че Леман не е показал угризения и "очевидно вярва, че е над закона". На съвсем различно мнение пък е адвокатът на вратаря Флориан Уфер: "Мисля, че определено можем да видим поемане на отговорност".

В професионалната си кариера бившият вратар е защитавал цветовете на Шалке 04, Милан, Борусия (Дортмунд), Арсенал и Щутгарт.