Бившият вратар на Перуджа, Фиорентина, Реджана, Бреша, Чезена, Парма и Фолиньо Ламберто Боранга е решил да се върне на терена на 69-годишна възраст. Той ще облече екипа на Папиано, който се състезава във втора дивизия на регионалния аматьорски шампионат на областта Умбрия.
 
Започнал кариерата си в Перуджа, Боранга дебютира в Серия “А” през 1966 г. като играч на Фиорентина. В новия си отбор той вероятно ще се чувства като баща или дядо на съотборниците си, тъй като на 30 октомври става на 69 години. Ветеранът обаче е един от първите футболисти, които успешно съвместяват футбола и образованието. На 38 години завършва медицина, като преди това е успял да вземе и висше образование по биология. Ламберто Боранга обаче никога не е губил любовта си към спорта и практикува като спортен терапевт в Перуджа.
 
“Футболът е моят живот. Сигурен съм, че все още има какво да покажа. Приех предложението на приятел и през следващата седмица започвам тренировки, за да съм във форма при старта на предсезонната подготовка на тима. Чувствам се добре физически, но заради възрастта си ще трябва да бъда внимателен. Ще тренирам всеки ден, но решението дали ще играя ще бъде на треньора”, заяви вратарят ветеран.
 
Въпреки че отдавна не е играл футбол, Ламберто Боранга не се е отдалечавал от спорта. С резултат от 161 см той е рекордьор на Италия във високия скок в три възрастови групи – над 45 г., над 55 г. и под 65 г. През 2008 г. става европейски шампион и континентален рекордьор на дълъг скок за над 60-годишни. Резултатът му е 5,47 метра./БЛИЦ