Бившият вратар на Лудогорец и национал на Канада Милан Борян е бил уведомен от новия треньор на Цървена звезда (Белград) Барак Бахар, че няма да се разчита на него и може да си тръгне от клуба без финансови претенции, съобщи mondo.rs.

Израелският треньор Бахар, който преди няма и седмица беше назначен като старши треньор на сръбския шампион, обяви намерение за обновяване на състава на някои позиции с цел отборът да бъде конкурентен в Шампионската лига. Първият от актуалния състав, който е научил съдбата си, е Борян. Вратарят, който беше част от големите европейски успехи на Цървена звезда, отново е по-близо до напускане, отколкото да остане на стадион "Райко Митич". Но сега нещата се промениха спрямо предишната ситуация. Имаше моменти, когато Милан Борян беше готов да напусне Звезда и да продължи кариерата си в MLS лигата - защото щеше да е по-близо до Канада, за която играе в националния отбор. Но е е имало ситуация, в която клубът да го притиска да се махне.

Голяма част от феновете смятат, че формата му пада и той не е на онова ниво, което вадеше точките почти сам. Треньорът Барак Бахар посочи като слабост и играта му с крака.

Двамата са комуникирали по телефона, тъй като веднага след края на сезона Борян е заминал за Канада, тъй като има ангажименти и с националния отбор на страната. Канадците играят полуфинал в Лигата на Нациите на КОНКАКАФ с Панама на 15-и юни, а три дни по-късно ще имат мач със САЩ или с Мексико, в зависимост за какво място ще спорят във финалното класиране. Бившият вратар на Лудогорец и след това остава в Северна Америка, тъй като от 27-и този месец започват мачовете в груповата фаза на КОНКАКАФ Голд Къп. Ако нещата стигнат до финал, то той ще бъде с Кленовите листа до 16-и юли. Това е твърде дълъг срок, за да си позволи новият треньор да тръгне в подготовката и новото първенство с втория вратар, ако реши да остави Милан Борян. Подготовката на Цървена звезда започва на 19 юни, а Суперлигата на Сърбия ще започне на 22 юли.

Самият има два периода в 11-кратния български шампион. През 2014-а година той дойде от турския Сивасспор, но не успя да се наложи. След това поигра една година в Раднички (Ниш), а през 2015/16 се върна в Разград с договор за три години. След първата обаче беше преотстъпен в полския тим Корона (Келце). Междувременно договорът му с българския отбор изтече и той премина в Цървена звезда и остана до момента – общо шест години.

"Не съм заслужил да ме гонят по телефона след 6 години в Звезда! Трябваше да се измисли начин, който да запази достойнството на двете страни. В крайна сметка ще видим как ще се развият нещата, защото имам договор до юни 2026-а година", коментира самият той пред zurnal.rs. 

На визитката му има две шампионски титли на България, шест пъти е бил първи в Сърбия и през 2018/19 година беше избран за вратар на сезона в сръбската Суперлига.