Тим Хауърд стана акционер в елитния американски футболен отбор Хюстън Динамо, обявиха от клуба с публикация в социалните мрежи.

Тексаският тим е основан през 2005 година, но няма големи успехи в последното десетилетие. Отборът изостава финансово от грандовете от Източната конференция, както и тези в Калифорния. Най-големият успех в историята на динамовци е спечелването на Купата на МЛС през 2006 и 2007 година.

"Той има опит във футбола на всяко едно ниво, футболист, медиен анализатор, спортен директор. Заедно ще продължим да създаваме конкурента и успешна организация", казаха от Хюстън.

45-годишният бивш национален вратар на "янките" сподели, че е развълнувам за новата крачка, която прави в професионалното си развитие. През 2018-а година за кратък период той имаше подобна роля в Мемфис 901, който е част от втората дивизия на футбола отвъд Океана.

"Посветил съм живота си на футбола.  Развълнуван съм да се присъединя към инвеститорската група. Тази възможност ще ми помогне да допринеса повече за развитието на играта в САЩ и да бъда част от страстните фенове на Хюстън", допълни Хауърд.

Бившият страж, пазил за английските Манчестър Юнайтед и Евертън е един от най-успешните американски футболисти. В кариерата си остави ярка следа в английската Висша лига, където записа 414 мача и дори отбеляза един гол с екипа на "карамелите". На сметката си има 121 мача за националния отбор и е участвал на Мондиалите през 2006, 2010 и 2014 г.