Сюлейман Коч категорично може да бъде обявен за най-щастливия футболист в селекцията на Падерборн. Бившият отбор на българския треньор Павел Дочев получи за първи път възможност да играе сред най-добрите отбори в Германия.

Но Коч знае цената на успеха. "От пропаднал човек се превърнах в такъв, който да служи за пример. Трудно ми е да обясня какво точно ми се случи през последните месеци. Това е нещо, което трябва да го изпиташ, за да го разбереш."

И Коч отлично знае какво говори. Събуждане всеки ден в 6.45 часа, миене, метене на стаите, месене на хляба за деня - всичко, на което той е бил свидетел и участник.

Неговата история, превърнала се в "приказка", започва през 2011 година. Тогава берлинчанинът е съучастник в седем нападения над казина в германската столица. Заловен е и е осъден да лежи в затвора три години и девет месеца.

Но заради доброто си държание и високата социална оценка само след година зад решетките той е отново на свобода. Връща се към бившия си отбор Бабелсберг, за да премине в началото на годината в Падерборн. 24-годишният защитник от турски произход записва 11 мача с два гола.