Уотфорд спечели с 1:0 домакинството си на Уест Бромич в мач от 29 кръг на Висшата лига. Така „стършелите“ засилиха „дроздовете“ към Чемпиъншип.

Единственото попадение в мача беше дело на бившия затворник Трой Дийни в 77-ата минута. Капитанът на Уотфорд се озова сам срещу вратаря на гостите Бен Фостър след контраатака и извеждащ пас на Уил Хюз. Дийни престоя три месеца в затвора през 2012 година, след като при сбиване изрита човек в главата.

За капитана на Уотфорд това беше мач №300 за клуба в шампионатен мач. Любопитното е, че Дийни се е разписвал във всеки свой юбилеен мач за „стършелите“. Бележи попадения в своите срещи с номера 50, 100, 150, 200 и 250.

С този успех Уотфорд събра 36 точки и излезе на девето място в класирането. Уест Бромич, който записа пета поредна загуба и няма победа вече пет поредни мача в първенството, е на последната 20-а позиция с 20 точки.

В дерби за оцеляване Саутхемптън направи нулево домакинско равенство със Сток Сити. Така „светците“ останаха над зоната на изпадащите с една точка аванс пред Кристъл Палас, който е точно под чертата с 27 точки. „Грънчарите“ са със същия актив, но заемат 19-а позиция.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА