Бившата бразилска звезда от германската Бундеслига Зе Роберто стана шампион на 42 години с тима на Палмейрас, който спечели титлата в Бразилия за първи път от 22 години насам. Така бразилецът записа уникално постижение, след като стана най-старият футболист, печелил титлата в Бразилия.

„Ще се насладя на този момент. След това ще говоря с моето семейство, но след този чудесен следобед мисля, че сега не е моментът да слагам край на кариерата си”, сподели Зе Роберто след триумфа с Палмейрас, който вече е предложил нов договор на бившия бразилски национал.

Бразилецът има 336 мача и 38 гола в германския елит, а с Байерн е печелил четири пъти дубъл в Германия – шампион и носител на купата на страната (2003, 2005, 2006 и 2008 година). Зе Роберто пристига в Бундеслигата през 1998 година и на 23-годишна възраст играе първо за Байер (Леверкузен), а след това защитава честта още на Байерн и Хамбургер в немския елит. В своята кариера Зе Роберто е играл още за бразилските Португеза, Фламенго, Сантос и Гремио, испанския гранд Реал (Мадрид) и катарския Ал Гарафа.