Бившият нападател на Черноморец (Бургас) Яник Боли продължава да прави фурор в украинското първенство. Французинът е голямата звезда на Заря (Луганск), а в събота отново донесе победата с единствения гол срещу Черноморец (Одеса).

Тимът му се изкачи на седмо място в класирането, а Боли има 12 гола и е четвърти при стрелците. Той изостава само на три гола от Марко Девич (Металист), който има 15.

"Боли вече влезе в историята на Заря с факта, че стана най-резултатният голмайстор на отбора за един сезон. А в началото дори не беше титуляр и много хора се мръщеха на привличането му, защото идвал от слабо първенство като българското. В мача с Черноморец (Одеса) за домакините нямаше много възможности, но Боли показа, че може да вкара и от най-малката грешка на противника, коментира интернет-изданието football.ua.

Заедно с Яник Боли по четири пъти са били включвани в идеалния отбор на кръга защитниците Владимир Костевич (Карпати Лвов) и Арменд Далку (Ворскла Полтава).
През есента на 2012 г. Боли изигра в 12 мача за Черноморец в "А" група, в които вкара 6 гола и направи 3 асистенции. 26-годишният нападател е възпитаник на детско-юношеската школа на Пари Сен Жермен. Боли има двойно гражданство - Кот-д’Ивоар и Франция.