Брюж разби Фенербахче с 5:0 в двубой от група D на Лигата на конференциите и се класира за следващата фаза, а бившият нападател на Лудогорец Игор Тиаго вкара два гола за успеха на белгийците. 

Гостите от Белгия поведоха още в 4-ата минута на двубоя, когато Каспер Нилсен овладя перфектно топката след пас на Максим Де Каупер и с красив далечен изстрел се разписа за 0:1. 

В 14-ата минута Хюго Ветлесен подаде на Игор Тиаго в наказателното поле, а екс таранът на Лудогорец прати топката в долния десен ъгъл за 0:2. 

В 21-ата минута Анте Ребич пропусна да върне един гол за Бешикташ. В 37-ата минута Ерсин Дестаноглу направи добро спасяване след изстрел на Игор Тиаго. 

В началото на втората част Брюж увеличи аванса си на три гола, след като Едер Баланта намери Игор Тиаго, който майсторски се разписа за 0:3. 

Рафаел Ониедика бе оставен непокрит в наказателното поле и в 51-ата минута вкара за 0:4, а в 70-ата минута Михал Скораш изведе Андреас Сков Олсен и той не сбърка за 0:5. 

Норвежкият Бодьо/Глимт разби с 5:2 Лугано в другия двубой от групата и също продължава в следващата фаза. Амал Пелегрино вкара два гола, по един добавиха Сондре Фет, Патрик Берг и Оскар Капскармо. Зан Селар и Айман Ел Уафи вкараха за Лугано.

Лил победи като гост Олимпия Любляна с 2:0 с голове на Реми Кабела и Юсуф Язъджъ. Така тимът е на първото място в Група "А". Втори е Слован Братислава, който се наложи с 2:1 като гост над Клаксвик от Фарьорските острови. Юрай Куцка вкара двата гола за словаците и направи обрат, след като Мадс Микелсен бе извел домакините напред в началото на мача.

Гент надигра украинския Зора Луганск с 4:1. Малик Фофана, Гифт Орбан, Омри Ганделман вкараха за белгийците, а Арсений Батагов от Зоря си вкара автогол. Денис Нагнойний отбеляза почетното попадение за украинците.

АЗ Алкмаар се наложи над босненския Зрински с 1:0 с попадение на Вангелис Павлидис от дузпа.

Мачът между ХИК Хелзинки и Абърдийн бе прекъснат за кратко, след като фенове на шотландския тим зад вратата замерваха със снежни топки вратаря на домакините. но по-късно бе подновен и завърши 2:2. Домакините поведоха с 2:0 чрез Хасане Банде и Сантери Хостика, но шотландците изравниха благодарение на Ангъс Макдоналд и Дък.

Виктория Пилзен пък постигна петата си поредна победа в групите, след като надигра Балкани с 1:0 в Косово с гол на Павел Шулц.