Зарядно за телефон е причината за трагичната смърт на младата звезда на Волфсбург Жуниор Маланда на 10 януари тази година. Загиналият в автомобилна катастрофа на едва 20-годишна възраст бивш белгийски младежки национал махнал колана си, за да сложи кабела на зарядното в телефона си и това му е отнело живота. Това е написано в доклада на прокуратурата в Билефелд относно разследването за смъртта на Маланда.

Автомобилът, в който е пътувал белгийския футболист, се е движил със 120 км/час при максимално допустима скорост от 80 км/час по хлъзгав участък на магистралата в близост до Билефелд на път за летището в Брауншвайг. В този момента валял и силен дъжд. Преди колата да излезе от пътното платно Маланда е махнал колана си, за да вземе зарядното, което е било в краката му. Впоследствие футболистът излетял, счупил стъклото на автомобила и загинал на място при удар в дърво. Шофьорът Антони Д’Алберто, приятел на Маланда и също футболист от Белгия, както и другият пътник в колата са били с колани и въпреки тежките травми все още са живи.

Срещу шофьора на автомобила Д’Алберто е повдигнато обвинение, като е застрашен от да получи присъда от пет години затвор.