Нападателят на Интер и бивш играч на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес призна, че още от първия си ден при "червените дяволи" е усещал, че няма да му потръгне на "Олд Трафорд".

Чилиецът изигра 45 мача и вкара едва 5 гола, след което подсили италианския гранд.

"Още след първата ми тренировка там исках да напусна и да се върна обратно в Арсенал. Още след този първи ден там осъзнах много неща. Прибрах се вкъщи и говорих със семейството ми и моя агент дали не е възможно да скъсам контракта и да се завърна в Арсенал. Усещах, че нещо не ми допадаше, но пък вече бях подписал договор. 

Минаха месеци, но аз продължавах да усещам същото нещо. А и журналистите говореха, без да знаят какво се случва. И това ме нараняваше. Бивши футболисти на клуба също се изказваха, без да имат идея какви бяха нещата в клуба в действителност. По този начин и те ме нараняваха. Един играч е зависим и от атмосферата в съблекалнята. Всички там трябва да сме семейство, но това не беше така, което пък рефлектираше върху представянето ни на терена. 

Ако трябваше да се обвини някого, обвиняваха мен. Аз самият съм критичен към себе си и осъзнавам, че трябваше да играя по-добре, но пък другите винаги сочеха мен дори да съм бил на игрището само за няколко минути", коментира Санчес във видео, публикувано в "Инстаграм".