Бившата звезда от английската Висша лига Шейк Тиоте е починал по време на тренировка на китайския отбор Пекин Ентърпрайсис, съобщават световните агенции.

30-годишният бивш национал на Кот д’Ивоар е колабирал по време на заниманието. След това Тиоте е бил откаран в болница, където е констатирана смъртта му. Най-вероятно причината за смъртта е сърдечен удар. На 21 юни той щеше да навърши 31 години.

"Потресени сме да научим за трагичната смърт на бившия полузащитник на Нюкасъл Шейк Тиоте в Китай днес", написаха в кратко изявление до медиите от Нюкасъл.

В своята кариера Шейк Тиоте е играл за Андерлехт, Рода, Твенте и Нюкасъл, с чийто екип игра от 2010 до 2017 година, записвайки 139 мача и само 1 гол за първенство. Дефанзивният халф има 52 участия и 1 попадение за националния тим на своята родина.

Тиоте бе привлечен в Пекин Ентърпрайсис от българина Ясен Петров, който вече не е треньор на тима от китайската втора дивизия. Футболистът записа 11 участия за тима в първенството, а договорът му бе до 2019 година.