Бившият нападател на Барселона и Интер Самуел Ето`о беше избран за президент на Футболната федерация на Камерун. Това стана само месец преди страната да приеме Африканската купа на нациите (9 януари – 6 февруари).

40-годишният Ето`о победи на изборите досегашния шеф на централата Сейду Мбомбо Нджоя, който беше на поста от 2018 г. Цялото събитие беше излъчвано директно по националната телевизия.

Общо седем кандидати бяха заявили желанието си да участват в изборите, но в решителния ден се оттеглиха. Сред тях бяха бившите национали Мабоанг Кесак и Жул Денис Онана.

Според информацията на агенция „Франс Прес“ Самуел Ето`о е получил 43 гласа, а неговият съперник – 31.

„Ще запомня днешния ден като един от най-гордите моменти в живота ми. Благодарен съм гласуваното доверие да бъда избран за президент на Футболната федерация на Камерун. Всеки един глас символизира амбицията на нашето футболно семейство да издигнем любимия си спорт на невиждани висоти. Време е за работа“, написа бившият нападател в „Инстаграм“ след изборния си успех.

Ето`о обеща огромни реформи в камерунския футбол и обеща да бъдат построени поне 10 нови стадиони по време на неговия мандат.