Бившите национали Благой Георгиев, Георги Пеев и Захари Сираков се разминаха на косъм с трагичен инцидент. Тримата българи и съотборниците им в Амкар са можели да претърпят самолетна катастрофа при пътуването си за Москва за мач с Динамо (Москва). Вчера столичният тим победи отбора от Перм с 2:0 след два гола на Кевин Курани. Четвъртият българин в състава на гостите Петър Занев не беше в групата за мача.
 
Самолетът на Амкар близо час обикалял над летище Шереметиево, в очакване на диспечерите да разчистят пистата от кацащи и излитащи самолети. Пилотите получили сигнал, че може да се приземят. Малко преди кацането обаче самолетът рязко набрал височина. Екипажът забелязал, че пред тях на пистата има друг аероплан. За всички пасажери в самолета на Амкар тази рязка маневра се оказала истински шок.
 
„Не получихме никакво официално съобщение за случилото се. В личен разговор пилотите ми казаха, че нашият самолет е бил на косъм да кацне върху друг аероплан на пистата“, заяви пресаташето на Амкар Станислав Слюсарев.