Бившият футболист на ЦСКА Христо Янев засега печели преследването във втора гръцка дивизия. Отборът му Панайтоликос е на 7-мо място с 21 точки, което му отрежда участие в плейофите за влизане в елита. Янев игра няколко мача за ЦСКА през лятото, но беше освободен и замина за южната ни съседка. От началото на сезона е изиграл 10 мача без попадение. В същия тим е друг бивш играч на „червените” – защитникът Джузепе Акуаро.

Йордан Тодоров и Пансерайкос са на 11-то място с 18 точки. Бившият футболист на ЦСКА и Локомотив Пловдив има 11 мача от старта на шампионата, без попадение. На вратата на Пансерайкос пази друг познат у нас – Флориан Лучини.

На следващата 12-та позиция е Олимпиакос Волос. За тима играят нападателят Тодор Колев с 10 мача и 1 гол и бившият полузащитник на Сливен и ЦСКА Петър Стоянов.

Най-ниско сред отборите, в които има българин, е Иван Русев. Неговият Докса Драма е на 14-то място с 15 точки. Българинът е изиграл 9 мача и има 1 попадение от началото на сезона. Във втора дивизия на Гърция лидер е Аполон Смирнис с 27 точки, следван от Ерготелис с 25, Ники Волос 24. Първите три отбора в крайното класиране придобиват право на директно участие в елита от следващия сезон. От 4-то до 7-мо място тимовете играят плейофи за още едно място./БЛИЦ