Невъзможно е да се говори за сблъсъка между Байерн и Олимпик (Лион) и да не се обърне внимание на Джоване Елбер - футболиста, носил екипа и на двата отбора.

Откритие на Грасхопър (Цюрих), направил име в Щутгарт, именно в Байерн Елбер се превърна в световна звезда. С екипа на баварците той стана четирикратен шампион на Германия (1999, 2000, 2001 и 2003). Освен това три пъти спечели купата на страната, но най-значимият му успех бе триумфът в Шампионската лига през 2001 г.

С репутацията на „убийствен голмайстор” той премина в Олимпик (Лион) през 2003 г. Бразилецът пристигна във Франция с тежката задача да замени своя сънародник Сони Андерсон, който бе напуснал клуба заради Виляреал. По време на първия си сезон на „Стад Жерлан” той вкара 10 гола в 27 мача в Лига 1 и се разписа на три пъти в Шампионската лига. Дори реализира победния гол за Олимпик при победата с 2:1 над Байерн на „Олимпиащадион” в Мюнхен. Овациите, които бразилецът получи от феновете на Байерн в този мач бяха доказателство за следата, оставена от Елбер в Германия.

По време на мач от третия кръг на Лига 1 във втория си сезон в Олимпик Джоване счупи глезен. След операция в Лион, той реши да се подложи на нова операция в Германия. За съжаление на феновете на „хлапетата” бразилецът повече не игра за клуба. Той се завърна в Бундеслигата и облече екипа на Борусия (Мьонхенгладбах), преди да сложи край на кариерата си през септември 2007 г. като футболист на бразилския Крузейро. След това Елбер стана част от скаутската мрежа на Байерн./БЛИЦ

5 ноември 2003 г., Шампионска лига, Група „А”
Байерн – Олимпик (Лион) 1:2
0:1 Жуниньо (6), 1:1 Рой Макай (14), 1:2 Джоване Елбер (55)

Байерн: Оливер Кан, Вили Саньол (72-Мехмет Шол), Самуел Куфур, Роберт Ковач, Бишенте Лизаразу, Хасан Салихамиджич, Мартин Демикелис (72-Йенс Йеремис), Михаел Балак, Зе Роберто, Клаудио Писаро (67-Роке Санта Крус), Рой Макай
Треньор: Отмар Хицфелд

Олимпик (Лион): Грегори Купе, Жереми Берто, Патрик Мюлер, Едмилсон, Антони Ревейер, Майкъл Есиен (77-Сидни Гову), Флоран Малуда, Махамаду Диара, Жуниньо (90-Жулиен Виале), Пеги Люиндула, Джоване Елбер (79-Клаудио Касапа)
Треньор: Пол льо Гуен

Мюнхен, „Олимпиащадион” – 59 000 зрители
Съдия: Греъм Барбър (Англия)
Жълти картони: Саньол, Салихамиджич, Йеремис, Ковач, Лизаразу, Балак (Байерн); Ревейер, Жуниньо (Олимпик Лион)