Падерборн обърна у дома Аален с 2:1 в среща от последния 34-ия кръг на германската Бундеслига и за първи път в историята спечели промоция за Бундеслигата. Гостите поведоха с гол на Жоел Поянпало (9), но домакините стигнаха до успеха след попадения на Марк Вучинович (14) и роденият в Хърватия халф Марио Вранчич (21). Така Падерборн завърши на второ място в крайното класиране на Втора Бундеслига с 62 точки и заедно с първенеца Кьолн, приключил с 68 точки, ще играят от следващия сезон в елита на Германия.

За място в Бундеслигата ще може да се бори и Гройтер Фюрт, победил днес у дома Зандхаузен с 2:0 след голове на косовара Алир Аземи (52) и Золтан Щибер (83) и завърши на трето място в крайното класиране с актив от 60 точки. „Детелините” завършиха на 6 точки пред четвъртия Кайзерслаутерн, който загуби при визитата си на Фортуна (Дюселдорф) с 2:4 в последния кръг, и ще играят срещу Хамбургер в баража за място в Бундеслигата. „Червените шорти” никога не са изпадали от Бундеслигата.

От Втора Бундеслига в Трета лига изпадат Динамо (Дрезден) и Енерги (Котбус) завършили на последните две места съответно с 32 и 25 точки. Динамо загуби в последния кръг с 2:3 у дома от Арминия (Билефелд), който завърши на 16-о място с 35 точки и ще играе бараж за запазване на мястото си във Втора Бундеслига срещу завършили на трета позиция в Трета лига Дармщат 98.

Влизат в Първа Бундеслига - Кьолн и Падерборн, третият Гройтер Фюрт играе бараж с 16-тия от Първа Бундеслига Хамбургер

От Втора Бундеслига изпадат - Динамо Дрезден и Енерги Котбус, Арминия Билефелд играе бараж с Дармщат 98.

Влизат във Втора Бундеслига - Хайденхайм и Ред Бул Лайпциг