Бившият тим на Светослав Тодоров записа поредна загуба в украинската Висша лига. Ховерла (Ужгород) падна при визитата си на Металист (Харков) с 0:1 в последен мач от 21-ия кръг. Единственото попадение заби резервата Хавиер в 70-ата минута. След победата домакините се изкачиха на второ място във временното класиране с 45 точки. Лидерът Шахтьор (Донецк) е с 60.

Ховерла е сигурен изпадащ – предпоследен с 11 точки, с 9 по-малко от Ворксла (Полтава). Последен е Металург (Запорожие) само с 4 т.
Светослав Тодоров напусна Ховерла преди месец. 34-годишният нападател се раздели с клуба по взаимно съгласие и вече е свободен агент. Тоди дойде в Украйна в началото на сезона, когато отборът бе регистрирал 7 загуби. След това обаче Ховерла записа 12 точки, а Тодоров изигра 9 мача за първенството. При престоя си в украинския клуб той не действаше на типичната си позиция като таран, а зад нападателя.

БЛИЦ припомня, че в края на януари съществуваше вероятност Светослав Тодоров да се завърне в Портсмут, където се превърна в легенда в началото на века.