Българският национал Благой Георгиев бе титуляр за Терек (Грозни) при победата с 2:0 като гост на ФК Краснодар от 15-ия кръг на руската Висша лига.

Бившият играч на "Левски" Жоазиньо бе цял мач на терена за домакините, докато Благо отстъпи мястото си на Олег Власов в продължението.

На няколко пъти Георгиев обстрелва вратата на ФК Краснодар, но неуспешно. Попаденията за Терек реализираха Сергей Омелянчук в 18-ата минута и Шамил Асилдаров в 80-ата.

След успеха Благой Георгиев и съотборниците му събраха 18 точни и заемат 11-ото място. ФК Краснодар е на 9-ата позиция с 20 точки.

Лидерът ЦСКА (Москва) победи с 3:1 градския си съперник Локомотив и остана на върха в Русия с 31 точки. Вторият Зенит има 29 след минималния си успех с 1:0 над Кубан (Краснодар).

В друг мач от 15-ия кръг Криля Советов претърпя тежка домакинска загуба с 0:3 от Анжи (Махачкала). Вратата на домакините пази бившият страж на Славия и ЦСКА Райс Мболи, а българите Виктор Генев и Димитър Макриев не взеха участие в двубоя, тъй като все още са без картотеки.

След загубата тимът от Самара заема предпоследното 15-о място с актив от едва 11 точки. /БЛИЦ