Носителят на Купата на Русия Локомотив (Москва) разби гостуващия Оренбург с 4:0 в среща от 28-ия кръг на Премиер лигата. Благой Георгиев игра цял мач за гостите и получи жълт картон.

Легендата Дмитрий Лосков започна като титуляр с капитанската лента за Локомотив на 43 години и стана първият футболист, участвал в 20 сезона в руския футбол. Досега Лосков делеше първото място със Сергей Семак, който е треньор на Уфа. Лосков остана на терена до 13-ата минута, когато бе заменен от младата звезда на Локомотив Алексей Миранчук.

Оренбург удържа нулевото равенство до 37-ата минута, когато Ари откри резултата след пас на Миранчук. В началото на второто полувреме отново Ари (50) беше точен за 2:0, а след това се разписа и защитникът Тарас Михалик (72). Точка на спора постави Мануел Фернандеш (85), отличил се и с две асистенции.

След успеха си Локомотив е на седмо място с 39 точки, а Оренбург е 13-и с 26 и все още не си е осигурил оставането в елита, а в момента е на позиция за допълнителни плейофи за място в Премиер лигата.