Ливърпул завърши 1:1 с Рубин (Казан) в дебюта на новия си мениджър Юрген Клоп на „Анфийлд” в среща от третия кръг на група „B” в Лига Европа. Така мърсисайдци записаха второ поредно равенство под ръководството на германеца след 0:0 при гостуването на Тотнъм във Висшата лига на Англия. Българският халф Благой Георгиев игра цял мач за гостите, които играха с човек по-малко от 36-ата минута, когато капитанът им Олег Кузмин получи втори жълт картон и бе изгонен.

В другия двубой от тази група В отборът на Сион победи Бордо като гост с 1:0 и излезе начело във временното класиране със 7 точки. Ливърпул е втори с 3 точки от три хикса до момента, трети е Бордо с две точки, колкото има и последният засега Рубин Казан.

Рубин поведе в резултата с първия си точен удар във вратата, дело на Марко Дедич (15), който преодоля Натаниел Клайн и отблизо простреля Симон Миньоле за 0:1.

В 35-ата минута Благой Георгиев имаше възможност да се разпише, но шутът му бе отразен от Миньоле. Малко след това дойде изгонването на Кузмин, а от последвалия пряк свободен удар Емре Джан (37) изравни за 1:1.

След почивката тоталното превъзходство на домакините не бе материализирано, а в 70-ата минута Кристиан Бентеке нацели и гредата след като бе успял да преодолее вратаря на гостите. Така след трето поредно равенство и то с резултат 1:1 в групата Ливърпул остава втори с 3 точки, а Рубин е с 2 точки в актива си.

В другата среща от групата Бордо изненадващо загуби у дома от Сион с 0:1. Голът за успеха на швейцарския тим вкара Лео Лакроа (21). Така Сион остава начело в групата със 7 точки, а Бордо има 2 в своя актив.

ГРУПА „В“
Ливърпул – Рубин 1:1
0:1 Марко Девич (15), 1:1 Емре Джан (37)

Бордо – Сион 0:1
0:1 Лео Лакроа (21)