Българският национал Благой Георгиев може да премери сили с бразилските футболни звезди Кака, Роналдиньо и прекратилия кариерата си в началото на седмицата Роналдо. Сайтът на правителството на чеченската република разкри за предстоящия на 10 март мач между отбора на Бразилия, спечелил световната титла през 2002 г., и сборен тим на Чечня.
 
Капитан на кавказкия тим ще бъде президентът на републиката Рамзан Кадиров. Благой Георгиев е един от любимците на Кадиров от състава на Терек (Грозни) и участието му в мача е много вероятно. Ще има и много чеченски футболисти. Засега няма официално потвърждение от Бразилия, че подобен мач ще се състои.
 
Новият треньор на Терек Рууд Гулит е обещал да съдейства със своите връзки, за да може тимът на “селесао” от 2002 г. да пристигне със звездите си. Роберто Карлош, който вдигна световната купа преди 9 години с Бразилия, е считан за ново попълнение на Анжи. Тимът от Махачкала е от Дагестан, съседна на Чечня република. За договора на Роберто Карлош с тима на Тодор Тимонов все още няма официално потвърждение, но според медиите бразилецът е подписал за 2 години срещу 9 милиона долара на сезон.
 
След две сепаратистки войни през последните 15 години, сега в Чечня има сравнително стабилен мир. Въпреки това атаки на отделни ислямистски бунтовници не са изключени. Чечня има своя футболна федерация от 2005 г. и национален отбор, но те не са признати от ФИФА. Централата е член на Борда на новите футболни федерации./БЛИЦ