Благой Георгиев отбеляза първия гол в мача между Криля Советов и Терек, а двубоя завърши без победител – 1:1. Благо откри резултата още във 2-ата минута, но само 10 по-късно Сергей Корниленко изравни. Двубоя бе от последния кръг на руската Висша лига, а Терек завърши на 11-о място.

В друг двубой от последния кръг Амкар победи с 4:1 Волга, а третия за домакините бе дело на Георги Пеев от дузпа в 69-ата минута. Бибилов откри резултата за гостите, но с голове на Волков и Новакович до края на първото полувреме Амкар обърна резултата. Пеев и Суботин довършиха гостите с голове след почивката. Захари Сираков игра 90 минути за домакините. Отборът от Терм завърши на 10-о място в крайното класиране.

Бившият защитник на Литекс и националния отбор Пламен Николов игра цял мач при победата на Том (Томск) с 2:1 над Ростов. Хазов откри за домакините в началото на второто полувреме, но Кириченко изравни в 85-ата минута. В даденото продължение Ребко реализира дузпа и донесе трите точки на Том. Въпреки победата отборът от Томск изпадна от руската Висша лига.

Бившият играч на "Левски" Жозиньо игра цял мач при равенството на Краснодар като гост на Спартак (Налчик) – 3:3.

Резултати и крайно класиране в групата за класиране от 9-о до 16-о място:

Амкар – Волга 4:1
Криля Советов – Терек 1:1
Спартак (Налчик) – Краснодар 3:3
Том (Томск) – Ростов 2:1

Класиране:

9. Краснодар 61 точки
10. Амкар  55
11. Терек   52
12. Криля Советов  51
13. Ростов  48
14. Волга  41
15. Том  37
16. Спартак (Налчик)  34

*Ростов и Волга ще играят плейофи за оставане във Висшата лига
*Том (Томск) и Спартак (Налчик) изпадат в първа дивизия