Българският полузащитник Благой Георгиев игра цял мач за Терек (Грозни) при домакинската загуба от Локомотив (Москва) с 0:3 в среща от 9-ия кръг на руската Премиер Лига.

През първото полувреме играта бе равностойна, като двата тима не можаха да си отбележат гол. Всичко по-интересно се случи след почивката, когато гостите от Москва направо попиляха Благой Георгиев и компания.

В 62-ата минута Максим Григориев откри резултата за 0:1. Седем минути преди края пък нигерийският нападател Виктор Обина покачи на 0:2. Точка на спора сложи бразилският нападател Майкон, който в 89-ата минута се възползва от чудесна асистенция на Дмитрий Торбински и оформи крайното 0:3.

След победата си Локо (Москва) събра 19 точки и е на втора позиция. Терек (Грозни) също има 19 пункта, но заради по-лоша голова разлика вече е на трето място, след като преди началото на кръга беше лидер.


Терек (Грозни) посреща Локомотив (Москва) в един от най-интересните сблъсъци от деветия кръг на руската Премиер Лига. Българският полузащитник Благой Георгиев е титуляр за домакините от Грозни.

Терек (Грозни) - Локомотив (Москва) 0:3

0:1 Максим Григориев (62), 0:2 Виктор Обина (83), 0:3 Майкон (89)