Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Благой Георгиев изигра много силен мач в Русия и беше с основна заслуга Амкар да постигне изключително важна победа с 3:2 срещу Ростов. Бившият ни национал асистира за първите два гола на домакините, след което сам реализира третия гол, разписвайки се от дузпа за 3:0.

Благодарение на успеха Амкар запази шансове за спасение в Премиер лигата. Благой Георгиев и компания събраха 28 точки и задминаха именно Ростов, който ги замести в зоната за плейофа за оставане в елита.

Победата днес беше жизненоважна за Амкар. Тимът от Перм има само още един мач до края на сезона - тежко домакинство на втория Зенит на 26 май. В същото време Ростов пък ще приеме лидера ЦСКА (Москва). При победа на "армейците" Амкар ще запази мястото си в Премиер лигата.

В днешния мач в Перм титуляри за домакините започнаха Благой Георгиев и Захари Сираков. Георги Пеев беше зрител, тъй като е контузен. Сираков игра цял мач, а Георгиев в 87-ата минута отстъпи мястото си на Сергей Волков.

Срещата започна отлично за Амкар. В 17-ата минута Благой Георгиев получи топката по левия фланг и успя с точно центриране да я прати към далечната греда, където Александър Коломейцев я засече точно за 1:0. В 23-ата отново българският полузащитник центрира, а Мартин Якубко с глава направи 2:0.

Десет минути след началото на второто полувреме поредната опасна атака на Амкар отляво завърши с дузпа за игра с ръка на защитник на Ростов. Георгиев се разписа от бялата точка, изпращайки топката в долния десен ъгъл под плонжа на опитния вратар Стипе Плетикоса. За бившия ни национал това е втори негов гол с екипа на Амкар в руския шампионат след трансфера му в Перм от Терек (Грозни).

Докато българинът се подготвяше да изпълни дузпата, в игра за гостите на смяна се появи Евгений Стариков, който почти успя да съживи надеждите на Ростов, вкарвайки 2 гола след това. В 64-ата той намали на 1:3, а в 3-ата минута от добавеното време се разписа за крайното 3:2. За повече гостите нямаха време и Благо Георгиев и компания ликуваха след последния съдийски сигнал.







blago1.jpg