Българският футболист Благой Георгиев, който в началото на седмицата прекрати кариерата си в националния отбор, се отчете с асистенция за Терек при равенството 2:2 като гост на ЦСКА (Москва) в мач от 27 кръг на руската Премиер лига.
 
Благо игра цял мач за чеченския тим, като записа голов пас за първото попадение на отбора от Грозни. Спечелената точка изкачи Терек на 11-о място с 25 точки. Победата щеше да прати ЦСКА (Москва) на първото място, а сега “армейците” изостават на точка зад Зенит. Тимът от Санкт Петербург днес приема Динамо (Москва) и при победа ще дръпне с 4 точки на основния си конкурент за титлата.
 
Вагнер Лав даде аванс на ЦСКА в 39-ата минута. Бразилецът бе точен с глава след центриране на Алан Дзагоев от фаул. В самото начало на втората част московчани удвоиха аванса си. Сейду Думбия завърши триходова атака между него, Павел Мамаев и Зоран Тошич.
 
Терек успя да стигне до равенството с два гола в рамките на две минути. В 66-ата минута защитата на ЦСКА изби топката в корнер при пробив на Благой Георгиев. При изпълнението на ъгловия удар българинът пусна хитро в наказателното поле на Александър Павленко, който между двама играчи на "армейците" отправи силен изстрел и намали изоставането на тима си. В 68-ата минута грешка на защитата на домакините позволи на Заур Садаев да подаде на Маурисио и бразилецът изравни за крайното 2:2. /БЛИЦ