Благой Георгиев изигра силен мач и се отчете с асистенция при победата на Терек с 2:1 като гост на Динамо (Москва). Българският полузащитник беше титуляр за тима от Грозни и остана на терена до последния съдийски сигнал. Двубоят беше от 5-ия кръг на руското първенство.

В 30-ата минута Георгиев асистира на Мачей Рибус, който се разписа и даде преднина на гостите. Четвърт час преди края Балаш Джуджак изравни, но в последните минути на мача отново попадение на Рибус осигури успеха в полза на Терек.

В срещата бяха показани 3 червени картона. В 54-ата минута съотборникът на Благой Георгиев - Езекиел Н`Дуасел, беше изгонен и Терек заигра с човек по-малко. В 82-ата и Динамо остана в намален състав заради червен картон на Владимир Риков. В добавеното време пък и звездата на домакините Кевин Курани беше изгонен от съдията Алексей Есков.

За Терек това е втора поредна победа в руската Премиер лига след успеха с 2:0 над Волга на 11 август. Благой Георгиев и съотборниците му са на 4-ото място в класирането с актив от 10 точки. Динамо (Москва) пък все още няма спечелена точка и е на последната 16-а позиция.