Благой Георгиев вкара първи гол за новия си тим Оренбург при загубата с 1:3 у дома от лидера в руското първенство Спартак (Москва). Това бе първи мач от 7 кръг на Премиер Лигата, а бившият ни национал отбеляза от дузпа за 1:1 в 41-ата минута. Опитният халф изпълни удара от бялата точка в стил "Паненка", като технично и със самочувствие копна топката, пращайки я в мрежата на московчани.

Попадението на Георгиев обаче не се оказа достатъчно за Оренбург дори за точка. С два гола на Куинси Промис - 2 и 66-а минути, и едно попадение на Жано Ананидзе в 69-ата Спартак записа четвърта поредна и общо шеста победа от началото на руския шампионат.

Промис се отличи и с асистенция за гола на Ананидзе, който в 81-ата минута отстъпи мястото си на Ивелин Попов. Благой Георгиев пък записа 90 минути за Оренбург. И двамата българи бяха санкционирани с жълт картон мача.

Оренбург продължава да е без успех до момента в първенството. Спартак (19 точки) пък увеличи аванса си на върха в подреждането пред ЦСКА (Москва), който има 14. Георги Миланов и компания гостуват в неделя на Криля Советов.

РУСИЯ - ПРЕМИЕР ЛИГА