Българският национал Благой Георгиев игра цял мач за Терек при равенството 1:1 като гост на Ростов в среща от 11 кръг на руската Премиер лига.

Шамил Лахиялов даде аванс на Терек в 26-ата минута, но в 53-ата Максим Астафиев изравни за домакините. В 60-ата минута Георгиев получи жълт картон, след като спря атака за Ростов, задържайки за фланелката Гацкан.
 
Другият българин в тима от Грозни – Валентин Илиев започна като титуляр, но бе заменен на почивката от Бендз. По думите на треньора Вячеслав Грозни Илиев не е успял да издържи повече на терена, след като доскоро лекуваше контузия. Бившите играчи на ЦСКА Флорентин Петре и Радослав Забавник играха цял мач за Терек.
 
С постигнатата точка Терек вече има 13 и се намира на 10-о място в класирането. Ростов е девети с 15. Локомотив (Москва) излезе на осмо място с 16 точки, след като победи с 2:1 Спартак в столичното дерби. Родолфо и Минчеков бяха точки за “железничарите”, а Алекс вкара за Спартак, който е една позиция и една точка пред Локомотив.
 
С два гола в края на първото полувреме Зенит се наложи над новака Кубан с 2:0. Точни бяха Семшов и Зирянов, а тимът от Санкт Петербург излезе на шесто място с 18 точки. Кубан е 11-и с 12 точки. Лидер е Рубин с 21 точки, пред ЦСКА (Москва) с 19./БЛИЦ
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 11 КРЪГ
От днес
Зенит – Кубан 2:0
Локомотив (Москва) – Спартак (Москва) 2:1
Ростов – Терек 1:1
Том – Динамо (Москва) 2:3
От вчера
Амкар – Сатурн 0:2
 
Предстоящи
Днес: Криля советов – ФК москва
6 юли: Химки – Рубин
22 юли: ЦСКА (Москва) – Спартак (Налчик)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.РУБИН 21, 2.ЦСКА (Москва) 19, 3.Криля советов 19, 4.Динамо (Москва) 19, 5.ФК Москва 19 и др.