Благой Георгиев вкара гол на Анжи, но тимът му Терек (Грозни) падна с 1:3 от богаташите. Двубоят беше то 14-ия кръг на Премиер лигата в Русия, като българският халф беше точен от дузпа в 54-ата минута. Георгиев изигра пълни 90 минути за Терек и реализира единствения гол за гостите, които обаче не взеха нищо от класния си съперник.

Футболистите на Гуус Хидинк поведоха още в 10-ата минута, когато Марк Бусуфа простреля Годзюр, а седем по-късно Ласина Траоре покачи на 2:0. След почивката Благой Георгиев намали резултата, след като реализира от бялата точка. Дузпата беше отсъдена за нарушение на двуметровия нападател Ласина Траоре срещу Игор Лебеденко. За българския халф това е първо попадение за този сезон в Премиер лигата.

Само десетина минути след това обаче централният бранител Кристофър Самба възстанови аванса от 2 гола за Анжи, който се оказа непосилен за гостите и Благой Георгиев и компания си тръгнаха победени.

По този начин Терек загуби позиции във временното класиране и вече е шести с 25 точки, докато Анжи е втори с 32, само на точка зад лидера ЦСКА (Москва), победил по-рано днес Локомотив (Москва) с 2:1.