Президентът на ФИФА Сеп Блатер отхвърли обвиненията за корупция към световната футболна централа заради избора на Русия и Катар за домакини на първенствата през 2018 и 2022 г. Швейцарецът заяви, че англичаните не умеят да губят.
 
“Ако трябва да бъда честен, аз съм изненадан от английските обвинения след загубата. Все пак Англия е родината на феърплея. Сега обаче показаха, че не умеят да губят. Не може след избора да излязат и да кажат: този и този обещаха да гласуват за нас”, заяви Блатер пред седмичното сп. “Велтвохе”.
 
“Няма систематична корупция във ФИФА. Ние сме финансово чисти. Не отричаме, че има единични случаи на служители, облагодетелствали се от положението си. Трябва да подобрим имиджа на организацията. Освен това трябва да изясним някои вътрешни проблеми на ФИФА”, обяви босът на световната централа.
 
На въпроса дали ще бъде президент на ФИФА за откриването на световното първенство в Катар през 2022 г., Блатер отговаря: “Определено няма да съм шеф на ФИФА. Ако Бог реши, тогава ще бъда поканен на церемонията и ще присъствам с бастун или инвалидна количка.”/БЛИЦ