Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер демонстрира уважение към бившия български национал Петър Александров, който бе част от състава на четвъртите в света от Мондиал 1994 в САЩ.

"Благодаря ти за подкрепата, приятелю! Никога няма да забравя, че бе до мен!"

С тези думи бившият президент на ФИФА Сеп Блатер връчи своята автобиография на Петър Александров, съобщава „Труд”. Доскорошният бос на световния футбол представи своята книга на едночасова церемония в Цюрих.

"Дойдоха медии от целия свят. Блатер каза, че се чувства в страхотна форма и не се плаши от нищо. Разкри, че е първият, който е искал да си издължи дълга (б.а. - към Мишел Платини, президента на УЕФА), за което е бил наказан", сподели Александров, който е асистент във втородивизионния швейцарски тим Бил/Биен.

 "Спортна Швейцария е известна с двама души - аз и Роджър Федерер. Назначиха ме като 12-и човек във ФИФА. Тогава си казах, че във футбола играят само 11. И целта ми бе да вляза в "титулярния тим". Когато станах президент, ФИФА имаше 20 милиона долара дългове, а сега състоянието на централата е 1,5 милиарда. По мое време сме спонсорирали стотици страни по света, които са си построили нови сгради на футболните централи (б.а. - включително БФС)", разказа Блатер пред медиите.