Босът на ФИФА Сеп Блатер е получил 10 гласа в своя полза от членки на УЕФА по време на вота за президент, който се проведе на конгреса на световната футболна централа в петък. Това обяви журналистът от „Би Би Си“ Ричард Конуей.
 
Според британеца 40 от членките на европейската футболна централа са дали своя глас за йорданския принц Ал бин ал Хюсеин, три федерации са се въздържали, а останалите десет са гласували за Блатер.
 
Със сигурност се знаят имената на три от европейските футболни асоциации, гласували за швейцареца – Русия, Испания и Франция. Руснаците подкрепят шефа на ФИФА заради домакинството на Мондиал 2018.
 
Въпреки призива на своя сънародник Мишел Платини, шеф на УЕФА, французите предпочетоха Блатер, тъй като получиха домакинство на световното първенство за жени през 2019 г. Босът на испанския футбол Анхел Мария Вияр пък е дългогодишен съюзник на Сеп Блатер.
 
Трудно ще се разбере какъв е вотът на останалите членки на УЕФА, включително и на президента на БФС Борислав Михайлов, тъй като гласуването беше тайно.