ФИФА отмени предвидената за днес пресконференция след двудневната конференция на Изпълкома на централата на световния футбол.
 
Първоначално срещата с медиите, на която Сеп Блатер трябваше лично да присъства, беше отложена с един час.
 
След това стана ясно, че пресконференцията е окончателно отменена. От управата на централата не разкриха причините за своето решение.
 
Очакваше се Блатер да бъде атакуван с въпроси за скандалите в световния футбол, както и за разследването за корупция, което швейцарските и американските власти срещу високопоставени членове на ФИФА.
 
Една от темите, които се очакваше да бъде засегната, е и отстраняването на генералния секретар на организацията Жером Валке преди седмица.
 
По-рано днес в сградата на ФИФА е пристигнал и швейцарският адвокат на Сеп Блатер – Лоренц Ерни. Очакванията бяха босът на световния футбол да обясни и защо премести срещата на Изпълкома през декември от Япония в Цюрих.
 
Както е известно, в последните месеци той избягва посещението на държави, които имат договор за екстрадиране със САЩ. Япония също има подобно споразумение с американците. През декември страната трябва да приеме Световното клубно първенство.