Президентът на ФИФА Сеп Блатер изрази любопитно мнение по случая със защитника на Англия и Челси Джон Тери. Дали на сериозно или на шега той заяви, че в някои страни Тери щял да бъде аплодиран за постъпката си. Блатер даде мнението си пред ванкувърския отдел на британската информационна агенция Press Association (PA). В момента шефът на световния футбол е във Ванкувър, за да присъства на откриването на 21- ите Зимни олимпийски игра утре.

"В англосаксонските страни имат особен подход в случай като този на Джон Тери. Ако това се случи да речем в латинските страни, мисля, че щеше да бъде приветстван за постъпката си", заяви президентът на ФИФА.

Както е известно, Джон Тери се забърка в страхотен скандал, след като се разбра за връзката му с френския модел на бельо и бивша приятелка на неговия добър приятел Уейн Бридж - Ванеса Перонсел. Тази история се прие с ужас на Острова, а медийният натиск стигна до там селекционерът на Англия Фабио Капело да отнеме капитанската му лента. Припомняме ви че новият капитан на "Трите лъва" е защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд./ БЛИЦ