Мениджърът на Блекбърн Сам Алардайс е харесал легендата на Реал Мадирд - Мичел Салгадо и се надява, че ще успее да го привлече в състава си преди старта на сезона във Висшата лига, който е през идния уикенд.

33-годишният защитник има 53 мача с фланелката на националния отбор и вчера пристигна на Острова, за да преговаря с ръководството на Блекбърн. Ветеранът най-накрая се реши да напусне тима, за когото изигра повече от 250 срещи.

Салгадо не беше твърди титлуяр и преди крупните покупки на "белия балет" през това лято, но все още иска да продължи кариерата си на най-високо ниво и изглежда Премиършип е идеалното място за това. Ако се осъществи този трансфер до голяма степен ще бъде изненада, защото Алардайс вече привлече в тима си десен защитник - датския национал Ларс Якобсен.

Интерес към испанския бранител проявяват и от Уест Хям, но изглежда Блекбърн е фаворит за подписа му, разбира се, ако той успее да убеди Големия Сам, че е достатъчно доре подготвен, за да играе в английското първенство./БЛИЦ