Блекпул победи Нотингам с 2:1 в първи полуфинален плейоф за влизане във Висшата лига на Англия. Двубоят се игра на “Блумфийлд Роуд” пред 11 805 зрители, а главен съдия бе Фил Дауд.

Гостите от Нотингам започнаха по-активно двубоя и заслужено поведоха в резултата. Още в 13-ата минута Крис Коен откри след страхотен удар с външен фалц извън наказателното поле. Играчите на Нотингам продължиха да създават повече положения и на два пъти гредите спасиха домакините. В 26-ата минута обаче Блекпул изравни за 1:1. След центриране отляво Саутерн засече в наказателното поле и вкара топката зад вратаря на Нотингам.

В следващата атака Блексток от състава на гостите нацели гредата, а само няколко минути след това отново той нямаше шанс като за втори път прати топката в гредата.
През второто полувреме домакините натиснаха и заиграха по-добре. В 57-ата минута Перч от гостите повали играч на Блекпул в наказателното поле и съдията Фил Дауд посочи бялата точка. Капитанът на домакините Адам бе точен за крайното 2:1.

Реваншът е на 11 май на стадиона на Нотингам, като в плейофите не важи правилото за повече отбелязани голове на чужд терен. Ако Нотингам победи с 1:0 например, няма да се класира на финала, а ще се играят продължения, т.е. ако има равенство в отбелязаните голове от двата мача се играят продължения и евентуално се изпълняват дузпи./БЛИЦ

Полуфинали за влизане във Висшата лига
Блекпул - Нотингам 2:1

На 9 май
Лестър - Кардиф