Българският нападател Илиян Мицански направи блестящ дебют за новия си отбор ФСФ Франкфурт, донасяйки победата с 2:1 при гостуването на Дуисбург. Бившият играч на Кайзерслаутерн вкара и двете попадения за тима си в срещата от 20-ия кръг на Втора Бундеслига в Германия. Цял мач на терена за "зебрите" пък беше Валери Домовчийски, но след последния съдийски сигнал овациите обра Мицански.

Както е известно, роденият в Сандански нападател беше обявен за ненужен в Кайзерслаутерн и сега е преотстъпен във ФСФ Франкфурт до края на сезона. Тимът се бори да оцелее във Втора Бундеслига и задачата на Мицански е с попаденията си да го спаси от изпадане. Днешният успех изкачи селекцията на Бено Мьолман на 14-ото място във временното класиране. Активът на ФСФ Франкфурт е 17 точки, докато Дуисбург остана с 20 и заема 12-ата позиция във Втора Бундеслига.

Срещата започна отлично за гостите, които откриха резултата в 17-ата минута. Тогава Мицански засече центрираната от Марсел Гаус топка и я прати в мрежата на домакините - 0:1.

При този резултат приключи първото полувреме. В 48-ата Горан Сукало изравни, вкарвайки за 1:1 с глава след центриране на Бенямин Керн от фаул.

Второто си попадение Мицански реализира в 68-ата минута. Резервата Зафер Йелен центрира остро в наказателното поле на "зебрите", 26-годишният български нападател засече с глава, оформяйки крайното 1:2.

В 86-ата минута Мицански отстъпи мястото си на нигериеца Маколей Крисантус.

Игралият цял мач за Дуисбург Валери Домовчийски имаше няколко изгодни положения за гол след почивката, но не успя да се разпише. Бившият играч на "Левски" се измъкна в чиста позиция в 63-ата минута, но не намери целта. В 81-ата Домо можеше да изравни, но стреля право в тялото на вратаря Патрик Кланд от отлично положение.

В друг мач от кръга българският защитник Асен Караславов остана резерва при загубата на Гройтер Фюрт с 1:3 като гост на Динамо (Дрезден). Заради поражението Карата и съотборниците му пропуснаха да оглавят класирането и останаха с 40 точки, които им отреждат 3-ото място. По 42 имат Фортуна (Дюселдорф) и Падерборн, победил днес с 3:2 Унион (Берлин).