С Димитър Митов на вратата лондонският Чарлтън, съставен основно от играчи до 21 години, победи Ебсфийлд Юнайтед за "Кенет Синиър къп" с 2:0, информира Проспорт.бг.
 
Попаденията за "адикс" вкара Айрън-Грант, който най-вероятно ще бъде привикан в първия тим от белгийския мениджър Боб Петерс през уикенда за гостуването на Родъръм. Още повече младият и талантлив Игор Вотеке получи неприятна контузия в рамото. Прогнозите за анголеца с белгийски паспорт обаче са, че ще бъде възстановен навреме.
 
На практика сондажите по първия професионален договор на Димитър Митов започнаха. Очертава се той да бъде за максималния срок от 5 години. Очаква се до средата на октомври да са положени и подписите под него. Преговорите се водят от агента на играча Петьо Костадинов-Полковника.
 
Митов е 100-процентов кадър на академията в Етрополе. През май 2013 година той подписа 2-годишен ученически договор с лондонския тим, но прогресът му е толкова голям, че от клуба в източната част на английската столица не помислиха за удължаване на стария тип контракт и преминаха към директно договаряне на професионален такъв. Митов е на 17 години.
 
Любопитен факт е, че Чарлтън все още не е губил мач, в който на вратата е бил българинът. Той пази на резервния тим до 21 години, а миналата седмица заключи вратата и на отбора до 18 срещу Лийдс. Лондончани спечелиха с 2:1, след като няколко кръга не бяха виждали победа.