Вратарят на Твенте Николай Михайлов се представи блестящо и бе с основна заслуга за равенството 0:0 като гост на Спортинг (Лисабон) в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Синът на Борислав Михайлов се появи в игра в 27-ата минута, след като титулярният страж Сандер Бошкер получи директен червен картон за нарушение в наказателното поле срещу Хелдер Пощига.http://d.yimg.com/a/p/ap/20090729/capt.b892ea643191436092a625a18d0d03d9.portugal_champions_league_soccer_xaf103.jpg

Ники обаче демонстрира отличен рефлекс и спаси дузпата, изпълнена от Жоао Мутиньо, хвърляйки се вдясно и избивайки топката в корнер.

До края на мача Михайлов отчая с намесите си останалите с човек повече домакини, пред които на няколко пъти се откриха възможности за гол.

Повиканият от Станимир Стоилов за контролата с Латвия вратар ще бъде титуляр за Твенте и в реванша в Холандия на 4 август, когато ще стане ясно кой от двата тима продължава напред.

Това е третият път в кариерата на юношата на Левски, в който той играе в Шампионската лига. В дебюта си преди три години Ники направи кошмарна грешка при загубата на "сините" от Вердер с 0:3. Миналото лято той пази за Твенте в реванша с Арсенал от квалификациите, но тимът му претърпя тежка загуба с 0:4 на "Емирейтс" в Лондон. /БЛИЦ