Световният шампион Йохан Блейк изравни най-доброто си лично постижение и спечели старта на 100 метра на турнира в Берлин с време 9,82 секунди.
 
21-годишният ямайски спринтьор спечели със същия резултат и на надпреварата в Цюрих в четвъртък. Втори остана Ким Колинс от Сейнт Китс и Невис ч(10,01 сек.), който взе бронзов медал на световното първенство в Даегу.
 
Ричард Томпсън от Тринидад и Тобаго зае третото място с 10,08 секунди. Постижението на Блейк е рекорд на турнира, тъй като предишният най-добър резултат бе поделено от Морис Грийн и Асафа Пауъл – 9,86 секунди.
 
Кели-Ан Баптист от Тринидад и Тобаго спечели женския спринт на 100 метра с 11,15 секунди. Втора остана Шерън Симпсън от Ямайка, а третото място взе сънародничката й Керън Стюърт.
 
Съединените щати нямаха конкуренция в бягането на 100 метра с препятствия, след като атлетките на страната заеха първите три места. Доун Харпър спечели с 12,68 секунди. След нея се наредиха Кели Уелс и Ивет Люис.
 
Кирани Джеймс от Гренада спечели бягането на 400 метра, а Анастасия Капачинската триумфира в женската част на дисциплината.
 
Кениецът Аугустин Кипроно Чоге направи най-доброто си бягане за сезона и триумфира на 1500 метра за 3 минути и 31,14 секунди. Сънародничката му Джанет Джепкосгей спечели бягането на 800 метра.
 
Американката Райън Уайтинг грабна победата в тласкането на гюле с 21,61 метра – рекорд на състезанието. Джеси Уилямс от САЩ спечели във високия скок при мъжете с 2,33 м.
 
Руснакът Александър Менков скочи 8,15 метра и взе победата в дългия скок. Световната рекордьорка Барбора Шпотакова взе титлата в хвърлянето на копие с 67,14 метра.
 
Германските фенове на трибуните избухнаха при победата на Бети Хайдлер в хвърлянето на чук със 77,40 метра. Зилке Шпигелбург също зарадва домакините с триумфа си в овчарския скок с 4,71 метра. Роберт Хартиг взе успеха в хвърлянето на диск с 67,22 метра./БЛИЦ