Бившите футболисти на Калиакра (Каварна) Цветан Филипов и Янчо Андреев изиграха първи мач за новия си отбор Едирнеспор, който обаче отстъпи с 0:3 на Султанбейли (Истанбул).

Двамата българи се преместиха в отбора от турската четвърта дивизия, който има амбиции за изкачване едно ниво по-нагоре, пише БТА. Цветан Филипов, бивш футболист на Берое, Нафтекс и Поморие, игра през есента в Мастер (Бургас) в Югоизточната "В" група и имаше възможност да продължи в Полша или в Молдова. Той обаче избра Едирнеспор заради близостта до Бургас, а също така и заради отличните условия за работа - терени, база и център за възстановяване.

Двамата пропуснаха първия мач от пролетния полусезон в своята група заради забавяне с документацията, а въпреки поражението, отзивите за тях са добри. Регионалните медии дават оценка 7,5 на Филипов, който играе като атакуващ халф, и 7,0 на Андреев, който е дясно крило - най-високите оценки в отбора. Едирнеспор е на 5-о място в своята дивизия с 30 точки, на 4 от лидера Тузласпор.
Отборът на българите приема тази неделя Къркларели в регионално дерби със задължителната задача за победа и приближаване до водача в класирането.