Апостол Попов и Христо Златински вкараха головете за победата на Университатя Крайова с 2:0 като гост на Търгу Муреш в мач от 15-ия кръг на румънската Лига 1.

Двамата българи бяха титуляри за тима от Крайова, се изравни по точки с лидера във временното класиране Стяуа, който обаче е с мач по-малко.

Крайова поведе в 29-ата минута на срещата, когато бившият халф на Локомотив (София), Локомотив (Пловдив) и Лудогорец Златински центрира от ъглов удар, а Попов засече топката с глава и я прати в мрежата на домакините. До края на първата част Златински беше замесен в още интересна ситуация. Българинът изкара директен червен картон на защитника Габриел Мурешан, който го удари лошо при финт.

В 89-ата минута Златински се разписа от дузпа, пращайки топката с много точен удар в долния ляв ъгъл на португалския вратар на Търгу Муреш - Педро. Дузшата бе отсъдена за нарушение срещу централния нападател на гостите Андрей Иван.

Апостол Попов, който игра дълго време за българския ЦСКА, беше заменен в средата на второто полувреме, но се засече за около 27 минути с бившия си съотборник в състава на "армейците" Янис Зику, който игра за домакините след почивката.

Университатя Крайова е втори с 30 точки, колкото има и лидерът Стяуа. Търгу Муреш е предпоследен с 2 точки.