ПАОК разби с 4:0 като домакин Шамрок Роувърс в първия мач от плейофа на Лига Европа. По този начин гръцкият отбор на практика си капарира участието в новия формат на турнира. Българският национал Кирил Десподов се появи в игра едва в 80-ата минута.

ПАОК поведе с 1:0 в 41-ата минута, когато най-съобразителен в наказателното поле на Шамрок бе Баба Рахман. Гръцкият отбор удвои своята преднина в 48-ата минута с попадение на Тайсон.

Шамрок остана с човек по-малко на терена, след като в 52-ата минута Джошуа Хонохан бе изгонен за втори жълт картон. ПАОК вкара трети гол в 67-ата минута, който бе дело на Янис Константелияс. Домакините получиха дузпа в добавеното време. Фьодор Чалов изпрати топката в левия страничен стълб на вратата на Шамрок, но при добавката Баба Рахман бе точен, вкарвайки своя втори гол в мача.

Георги Костадинов и АПОЕЛ Никозия загубиха с 1:2 гостуването си на РФС Рига в първи мач от плейофите на Лига Европа. Българският национал беше титуляр за кипърския гранд и остана на терена през цялата среща. 

Треньорът на кипърците Давид Гайего използва Костадинов на нетипичния за него пост като централен защитник. Българинът се справи на ниво със задачата си, въпреки че силата му е в средата на терена.

РФС Рига воден от бившия халф на ЦСКА Викторс Мороз поведе с 2:0 чрез Седрик Куадио и Янис Икауниекс от дузпа. АПОЕЛ намали в 52-ата минута, когато точен бе Юсеф Ел Араби.

 

Другите резултати:

Молде - Елфсбург 0:1 (Ахмед Касем 15)

ЛАСК - ФКСБ 1:1 (Адил Тоуи 34; Давид Микулеску 45)

Макаби (Тел Авив) - ТСК Бачка Топола 3:0 (Дор Тургеман 27, Дор Перец 63, Елад Мадмон 83)

Лугано - Бешикташ 3:3 (Уран Бислими 34, Ренато Щефен 56, Габриел Паулиста 64 автогол; Жедсон Фернандеш 21, 52, Али Мусрати 55)

Динамо (Минск) - Андерлехт 0:1 (Лудвиг Аугустинсон 9)

Ягелония - Аякс 1:4 (Адриан Диегес 5; Чуба Акпом 10, 61, 69 дузпа, Мика Годтс 27)

Ференцварош - Борац (Баня Лука) 0:0

Брага - Рапид (Виена) 2:1 (Витор Карвальо 33, Родриго Саласар 71; Гуидо Бургщалер 25)