Българският нападател Стойко Сакалиев направи неофициален дебют за втори национален отбор, след като облече екипа на сборен тим от остров Гозо по време на новогодишен турнир в Малта.

Двама българи бяха повикани в селекцията на Гозо за турнира, като освен Сакалиев, няколко минути в края на мача поигра и бившият атакуващ халф на Черноморец (Балчик) и Спартак (Варна) Калин Ганчев.

Гозо е един от трите съставни острова на Малта. Освен сборния отбор на острова, в новогодишния турнир участват селекцията на италианския регион Силенто, както и малтийските елитни тимове Ла Валета и Моста.

Бившият нападател на Нефтохимик и ЦСКА (София) игра общо 77 минути срещу италианците от регион Силенто и спечели дузпа, която обаче Крис Камилиери пропусна, пращайки топката над вратата. Все пак Гозо победи с 1:0 след гол Милош Стоянович през второто полувреме с удар директно от корнер и се класира за финала.

В мача за титлата Гозо ще срещне Ла Валета, победил в другия мач тима на Моста с 3:0. За Моста пълни 90 минути игра Данаил Митев, който у нас е ритал за Берое и Локомотив (София).