Българският полузащитник Дилян Колев е само на крачка от спечелването на Купата на Черна гора, разбра БЛИЦ. Недооцененият в Локомотив (София) халф изигра поредния си силен мач за Младост (Подгорица), който измъкна 0:0 при гостуването на Могрен в 1/2-финала-реванш и благодарение на успеха с 2:0 в домакинството в първата среща ще спори за трофея с Ловчен.

Българинът отново беше цял мач на терена за тима си и със силните си изявите в центъра на халфовата линия помогна за успеха. За Младост достигането до финала е най-голямото постижение в досегашната история на клуба.

Рядко срещано е в две поредни години български футболист да играе финал за Купата в една държава с два различни отбора, какъвто е случаят с Колев. Миналият сезон той защитаваше екипа на Челик, с който обаче загуби битката за трофея от Будучност.

"Дано този път имам повод за радост. Колективът в Младост е много добър и всички сме настроени да дадем най-доброто от себе си срещу Ловчен на финала", заяви Дилян Колев пред БЛИЦ.

След силния му мач вчера медиите в Черна гора го оценяват високо за представянето. Хвалби получават и още няколко от съотборниците му.