Френският Тур проявява интерес към нападателя Валери Божинов. Не е изключено в дните след Нова година представители на клуба да се свържат с играча, който в момента е свободен агент, за да преговарят за евентуалното му привличане в първенството на Лига 2.

От десетина дни фирмата на българина Даниел Димов „Балканиан Еъруейз" е спонсор на втородивизионния клуб. Бизнесменът вече обяви, че е готов да извади допълнителни средства за привличането на играчи, като единственото условие е да са негови сънародници.

След дисциплинарното си уволнение от Спортинг през септември, Божинов тръгна да се съди с португалците. От 1 януари обаче няма да има юридически пречки той да заиграе в нов клуб. Към него интерес проявява Левски, искат го и тимове от Турция. Дори да не успее да привлече Божинов, Тур ще проучи възможността за трансфер на други двама състезатели от България.

Единият е наскоро избраният за нападател на годината в „А" група Мартин Камбуров от Локомотив (Пловдив). За него обаче ще трябва да бъде платена сериозна сума, тъй като "смърфовете" надали ще се разделят лесно с най-важния си футболист. Другият желан от французите е добре познатият Георги Какалов, играл за последно в "Ботев" (Враца).